29 september 2021

Expositie “GEWOON MOOI” in Kasteel Geldrop

GELDROP – Vanaf 4 mei t/m 29 juni exposeert het kunstenaarsechtpaar Anne Rensen en Wim van der Kraan uit Eindhoven in Kasteel Geldrop, hij beeldhouwt, zij schildert.

Al meer dan 25 jaar werkt dit kunstenaars echtpaar samen in hun atelier aan wat ze allebei noemen; “het fijnste wat er is”. Op deze manier vullen ze elkaar aan door te voorschijn te roepen wat er in hun hoofd zit en het er dan samen over te hebben.

Voor Wim is dat: beelden en portretten maken van vrouwen en kinderen, altijd naar model, en in de klassieke traditie. Hij houdt van de ‘kleine’ schoonheid, geen uitbundigheid of drama, maar een subtiele realiteit. Soms staan buurtkinderen model voor ‘hun kop’. Zijn vrouwenbeelden hebben een heel natuurlijke, vaak in zichzelf-gekeerde houding. Wim is een bedachtzame kunstenaar. Hij boetseert zijn werk eerst in klei, waarna ze in oplage gegoten worden in brons, neolith of gips.

Voor Anne is dat: werk op papier, doek of paneel dat rijk is aan kleur, mystiek en versiering.
Haar beeldtaal is deels ontleed aan oude culturen, zoals de romaanse en gotische cultuur, waarvan de vormen, symbolen en het schrift haar erg aanspreken. Daarnaast zorgen reizen, verhalen en gedichten voor een voortdurende bron van beeldende inspiratie die zich vertaalt naar een “onuitputtelijke rommelzolder van beelden in mijn hoofd”. Anne heeft van jongs af aan met een geweldige creativiteit, wilskracht en energie haar wens om kunstenaar te worden verwezenlijkt. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie voor Industriële Vormgeving, en was naast haar kunstenaarschap jaren tekendocente aan de MAVO ‘De Roosten’ in Eindhoven waar ze haar leerlingen tot grote hoogte wist te brengen.

De expositie “GEWOON MOOI” is te zien in Kasteel Geldrop van zondag 4 mei 2014 t/m zondag 29 juni 2014, op donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Toegang gratis.

Laat wat van je horen

*