20 augustus 2022

Expositie galerie Kempro: Mooi om de hoek

Jan Vosters en Ruud Rijcken in Galerie Kempro

Jan Vosters en Ruud Rijcken in Galerie Kempro

Met de vakantie nog vers in het geheugen zijn we misschien geneigd mooie dingen ver van huis te zoeken. Galerie Kempro laat zien dat in Heeze en Reuzel boeiend werk gemaakt worden. Dicht bij huis dus.

De schilderijen van Jan Vosters zijn ruim bemeten en alleen al daarom boezemen ze ontzag in. Het vakmanschap van Vosters voegt daar nog het nodige aan toe. Zijn inspiratie haalt hij uit het leven van nu en het leven zoals het was. Het ingetogen werk dat boeit, ruimte laat voor eigen beschouwingen. Zijn zelfportretten daarentegen zijn bescheiden van formaat. Ze kijken je soms indringend aan, soms vragend. Alsof hij je wil uitdagen na te denken over het leven.

Ruud Rijcken zou je een late roeping kunnen noemen. Hij heeft zich echter in korte tijd ontwikkeld tot een beeldhouwer met een eigen stijl. Onderwerpen komen uit zijn onmiddellijke omgeving en dat is in de beelden te zien. De liefde voor het onderwerp, het model is in het beeld zichtbaar. Het zegt iets over het vakmanschap dat hij heeft. Kempro laat werk zien dat de hele ontwikkeling van Rijcken in beeld brengt.

Van 15 september tot 28 oktober 2013: Jan Vosters en Ruud Rijcken in Galerie Kempro. Open van dinsdag t/m vrijdag en op zondag van 13 tot 17 uur.

 

Laat wat van je horen

*