27 januari 2023

Drie aanhoudingen bij feesttent in Heeze

Een 18-jarige inwoner uit Lierop is zondagmorgen 2 maart 2014 aangehouden voor belediging van de politie. Bij die aanhouding brak een politieagent zijn vinger.
In de loop van zaterdagavond kreeg de politie van de beveiliging van de feesttent achter het stadhuis, de Jan Deckerstraat, te horen dat er binnen al enkele incidenten hadden plaatsgevonden. Enkele jongeren waren slaags geraakt en de beveiliging had al meerdere mensen uit de tent moeten zetten. Maar buiten zochten dezelfde jongeren elkaar weer op om verder te gaan. Omdat het vermoeden bestond dat het bij sluitingstijd van de tent wel eens uit de hand kon lopen was de politie nadrukkelijk aanwezig. Mensen die bleven hangen werden verzocht zich te verwijderen.

Aanhoudingen

Vanuit een groepje kwam verzet tegen dit verzoek. Eén van de jongens uit dat groepje beledigde de agenten. Zij besloten hem aan te houden. De jongen verzette zich hevig. Een politieagent brak daardoor zijn vinger. De andere leden van de groep keerden zich ook tegen de agenten en enkele rake klappen werden uitgedeeld met de wapenstok. Ook werd een politiehond ingezet om mensen te verdrijven. Nadat er nog twee aanhoudingen verricht waren keerde de rust terug. Dat betrof een 18-jarige inwoner uit Heeze en een 31-jarige inwoner uit Budel. Alle drie de verdachten zijn aan het bureau ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder. De gewonde agent is in het ziekenhuis behandeld

Laat wat van je horen

*