8 december 2022

Doe mee en houdt het straatcarnaval in Blaosdonk levend

Prinsenpaar 2014 Leende

Prins Bram en Prinses Annemarie


Ziekenbezoek Prins Bram dun Urste en Prinses Annemarie
Volgens goed gebruik zullen Prins Bram dun Urste en Prinses Annemarie ook dit jaar op vrijdag 28 februari en zaterdag 1 maart een bezoek brengen aan de zieke dorpsgenoten. Vanwege privacywetgeving wordt het moeilijker om aan namen en adressen te komen. Namen van zieke dorpsgenoten (die thuis, in het ziekenhuis of in een verzorgingshuis verblijven) die een bezoek van het Prinsenpaar, op prijs stellen, kunnen kenbaar gemaakt worden bij Johan Bax (tel. 040-2060856 / 06-52667795 of via secretariaat@delindseblaos.nl).

Dweile onder dun Tôrre vernieuwd
Zoals ieder jaar organiseert carnavalsvereniging De Lindse Blaos op dinsdag het Dweile onder dun Tôrre. Dit jaar wordt deze carnavalsactiviteit gedeeltelijk in een nieuw jasje gestoken. Op dinsdag 4 maart start het inschrijven gewoontegetrouw tussen 12 en 13 uur op het Marktplein. De route is echter veranderd. Naast Café Roothans, Herberg De Scheuter en Café Joost is nu ook Het Brouwershuis in de route opgenomen. Vernieuwd is ook dat de alle deelnemers deel kunnen nemen aan verschillende uitdagingen. Zo zal er een speciale versie van “Tour dun Blaos” zijn en er wordt gestreden om “De sterkste mens van Blaosdonk” en “De snelste mens van Blaosdonk”. Spellen die zijn gebaseerd op oude en vertrouwde carnavalsactiviteiten.
Om aan deze spellen mee te kunnen doen, moet worden ingeschreven met een groep van minimaal vijf personen. Maar individuen en deelnemers jonger dan 18 jaar, aangevuld met minimaal één deelnemer ouder dan 18 jaar mogen ook deelnemen. Let wel het gaat hierbij om leuke prijzen, maar zeker ook om de eer. De traditionele steppenrace maakt nu onderdeel uit van de route. Maar deze is nog steeds bedoeld voor de jeugd van de basisscholen.
Tot slot zal tijdens de prijsuitreiking vanaf 18.00 uur in Blaospaleis de Meent een nieuwe traditie worden gemaakt. Wie wordt “De dweil van Blaosdonk”. Een nieuwe prijs voor een speciale deelneem(st)er die een speciale bijdrage heeft geleverd aan het straatcarnaval in Blaosdonk.
Dus kom op. Doe mee en houdt het straatcarnaval in Blaosdonk levend. Er zijn in ieder geval weer minimaal 6 blaaskapellen om de gezelligheid te ondersteunen .Als je nu vast in wil schrijven kan dat ook, via dot@delindseblaos.nl.

Carnavalsvereniging De Lindse Blaos, Johan Bax (secretaris)

Laat wat van je horen

*