23 maart 2023

Derde verdachte brandstichter Waalre opgepakt

Waalre – In verband met de brandstichting in het gemeentehuis in Waalre is vanmorgen een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een arrestatieteam heeft de man in de vroege ochtend in zijn woning opgepakt. Hij is de derde gearresteerde persoon die ervan verdacht wordt één van de brandstichters van het gemeentehuis in Waalre te zijn.
Na de aanhouding is de woning van de verdachte, onder leiding van een rechter-commissaris van de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch, doorzocht. De verdachte is in verzekering gesteld.
Bij het onderzoek naar de brandstichting in het gemeentehuis werden op 26 maart en 12 april al een 37-jarige man uit Sint-Michielsgestel en een 38-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Ook zij worden ervan verdacht één van de brandstichters te zijn. De man uit Sint-Michielsgestel wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van de auto’s die bij de brand zijn gebruikt. De 38-jarige Eindhovenaar wordt, samen met twee mannen uit ‘s-Hertogenbosch die ook op 12 april gearresteerd werden, ook verdacht van een overval op een juweliersstand in een evenementenhal in ‘s-Hertogenbosch in maart van dit jaar. Deze vier verdachten zitten nog steeds vast. Het 40-koppige rechercheteam zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Laat wat van je horen

*