7 juni 2023

De katholieke seksuele moraal

René Bastiaanse

René Bastiaanse

Op dinsdag 16 april 2013 organiseert de Heemkundekring Heeze-Leende-Zesgehuchten om 20 uur een lezing door René Bastiaanse.
Een goede kans dat u de laatste restjes van het rijke roomse leven in Brabant nog hebt meegemaakt, zoals catechismus, eerste communie, schoolbiecht, misdienaren, processies. De devotie was duidelijk zichtbaar in het openbare leven. Maar het katholieke geloof had ook invloed op het privéleven, tot in de slaapkamer toe. De roomse leer keerde zich immers tegen alles wat naar onkuisheid zweemde. Een lezing over de katholieke seksuele moraal. Pittige stof, enkel voor volwassenen!

René Bastiaanse is vooral bekend door De Wandeling, het televisieprogramma van Omroep Brabant. Nu verbonden aan het BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum). Kenmerkend voor René Bastiaanse is zeker zijn manier van presenteren. Als een wervelstorm, vervult van enthousiasme, stelt hij zijn gehoor op de hoogte van de Nederlandse en Brabantse cultuur, waarbij zijn wetenswaardigheden zijn doorspekt met anekdotes en humor.

Ook introducés zijn op deze avond welkom, de toegang is gratis.
Lokatie: Café-Zaal Du Commerce in Leende, Langstraat 8.

Laat wat van je horen

*