8 december 2022

Classic Express bezoekt OBS de Trumakkers

 

Volop interesse voor klassieke muziek, zelfs bij de jongste leerlingen van OBS de Trumakkers (c) foto margot van den boer

Volop interesse voor klassieke muziek, zelfs bij de jongste leerlingen van OBS de Trumakkers        (c) foto margot van den boer

HEEZE – Dit jaar viert OBS de Trumakkers dat ze 40 jaar bestaat. Reden voor een feestje. Eén van de feestonderdelen is de Classic Express.

Aan boord van de Classic Express spelen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, jonge helden, waarmee ieder kind zich wil identificeren. Een jonge, speciaal opgeleide presentator betrekt de basisschoolleerlingen bij het concert.

Voor de kinderen traden Mischa (piano), Paul (kleine trom en marimba, uit Weert) en Stefan (intussen professioneel saxofonist en presentator, uit Oirschot) op.

In kleine groepen mochten de leerlingen op speelse wijze kennis maken met concertgebouw geluiden. De truck, de Classic Express, doet niet onder voor een heuse concertzaal. Enorm goed geluid aangevuld met beelden op diverse schermen.

Een muziekbeleving! Interactief voor muzikanten en leerlingen.

Sinds 2007 rijdt de Classic Express door het land om klassieke muziek onder de aandacht van de basisschool leerlingen te brengen. Maar ook interessant voor de mensen ‘op het podium’. Voor hen is het ervaring opdoen. Ze hebben meegedaan aan het Prinses Christina Concours. De winnaars mogen optreden in de Classic Express. De truck rijdt door het hele land en zo krijgen de aankomende muzikanten de kans om in de buurt op te treden. Vandaar ook de aanwezigheid van Paul uit Weert en Stefan uit Oirschot.

Bijzonder is dat deze week de 100.000e bezoeker van de Classic Express mag plaatsnemen in de concertzaal op wielen.
De leerlingen vonden het leuk. Mooi licht. Andere muziek dan je thuis hoort. Een geslaagde ervaring.

Laat wat van je horen

*