23 maart 2023

Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe gewaardeerd met vijf sterren

Waardering met vijf sterren

Waardering met vijf sterren

De Nederlandse ApneuVereniging heeft aan het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe afgelopen week de hoogste kwaliteitswaardering voor diagnostiek en behandeling toegekend. Kempenhaeghe ontving de maximale vijf sterren voor de uitmuntende prestatie en hoge waardering door patiënten. Met deze waardering behoort Kempenhaeghe bij de beste klinieken voor slaapapneu in Nederland.

Grootste onafhankelijke patiënttevredenheidsonderzoek
De ApneuVereniging onderzoekt jaarlijks de kwaliteit van klinieken en beleving van de patiënt. Het gaat om het grootste onafhankelijke patiënttevredenheidsonderzoek over diagnostiek en behandeling van slaapapneu in Nederland. Slaapapneu is een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk stilvalt. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen jarenlang rondlopen met onbegrepen klachten gerelateerd aan slaapapneu voordat deze aandoening wordt ontdekt. Bij een tijdige en juiste diagnose is slaapapneu goed te behandelen.

Dit jaar werden de ervaringen van bijna 4.000 patiënten vergeleken op een groot aantal aspecten van diagnose en behandeling en konden zij hun waardering uitspreken voor de slaapkliniek. Bij het onderzoek worden klinieken beoordeeld op feitelijke prestaties zoals wacht- en doorlooptijd en op tevredenheid over onder meer voorlichting en begeleiding.

Grootste multidisciplinaire slaapcentrum
Het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe is het grootste multidisciplinaire slaapcentrum in Nederland. De expertise op het gebied van diagnostiek en behandeling strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde. Het centrum heeft daarvoor diverse disciplines in eigen huis, waaronder: neurologie, longgeneeskunde, kindergeneeskunde, kinderneurologie, psychiatrie en psychologie. Het Centrum voor Slaapgeneeskunde richt zich op patiënten met complexe medische problematiek. Het kan gaan om slaapstoornissen met diverse oorzaken, moeilijk behandelbare slaapstoornissen of een combinatie van slaapstoornissen bij een moeilijk behandelbare doelgroep zoals mensen met een verstandelijke beperking. Een multidisciplinaire benadering van de patiënt is wezenlijk voor de topklinische zorg van het centrum. Naast patiëntenzorg richt Kempenhaeghe zich ook op wetenschappelijk onderzoek, innovatie, opleiding en kennisoverdracht.

Laat wat van je horen

*