23 oktober 2021

Bloem & Tuin

hortensia onze tuin 2960614-80 (6)NUENEN – Bloem & Tuin 2014 wordt voor de 21e keer gehouden van vrijdag 18 juli tot en met zondag 27 juli 2014 op Landgoed Gulbergen, Nuenen. Het is het grootste openlucht-tuinevenement van de Benelux met deelnemers uit de regio, de rest van Nederland, maar ook buitenlandse standhouders.

Je moet de bezoekers iets bieden!
Een nieuwe vorm van entree: Very Interesting Products ticket!
Na het succes van het Jubileum Ticket ter gelegenheid van de 20e editie, heeft het de ogen geopend van de organisatie. Dit is iets waar de bezoeker blij van wordt. Niet zomaar geld betalen om ergens binnen te komen, maar producten die de bezoekers op het evenement op mogen halen bij betreffende bedrijven. Door goed met de bedrijven te onderhandelen kan de organisatie haar bezoekers een mooi assortiment producten aanbieden. De bezoeker krijgt waar voor zijn geld. Dus een win win situatie.
Bij het Very Interesting Products ticket koop je 4 kadobonnen en daarmee krijg je: een punt gebak (t.w.v. € 2,50), 3 Lelie bloembollen (t.w.v. € 5,-) de nieuwste uitgave van het tijdschrift LandIdee (t.w.v. € 5,00) en een bijzondere en schitterende plant: de Yacon (t.w.v. € 7,95). Al deze artikelen hebben bij elkaar een waarde van meer dan € 20,00!
En met dit ticket krijg je de entree gratis (t.w.v. € 12,00), zodat je de producten bij verschillende stands kunt ophalen.

Trends voor 2014 : De Biotope Garden & VOC
De economische perikelen lijken een positieve wending te gaan nemen en hierdoor ook de huizenmarkt. Ook het voorjaar komt veel eerder dan vorig jaar en de tuinmarkt lijkt ervan te profiteren. De tuinwereld is al helemaal in opmars.
Daarvoor is zeker niet altijd een dikke portemonnee nodig. Met een beetje creativiteit, lef en duurzaam besef kom je al een heel eind.

De Biotope Garden
De Biotope Garden is een natuurlijke tuin. Planten staan daarin centraal. Deze planten vormen een ogenschijnlijk ongeorganiseerd tuinparadijs. Maar hierover is heel goed nagedacht. Ongemerkt maken we weer echt contact met de natuur door middel van onze tuin. Kleine tuindieren krijgen een echt leefgebied in deze Biotope Garden. Insecten zoals vlinders en bijen kunnen hun gang gaan in deze feeërieke tuinen.
De Biotope Garden is er voor iedere portemonnee. Op Bloem & Tuin treft u veel kwekers en bedrijven die u kunnen adviseren. Kleine creatieve veranderingen en kleurswitches kunnen heel veel doen om direct een nieuwe sfeer te creëren en dus een nieuwe tuinbeleving.

Golden Age Garden – Nostalgie in een nieuw jasje:
De 16de en 17de eeuw staan momenteel volop in de belangstelling. De Gouden Eeuw spreekt tot de verbeelding. De tuin krijgt deze aandacht voor de klassieke elementen middels grote vormen, zoals pilaren en kapitelen. Ook laten we ons inspireren door klassieke beplanting met elegante en decoratieve vormen.
Het koloniale verleden, de VOC tijd, is een grote inspiratiebron. Goud, koper, vlechtwerk, grote potten en vazen geven deze trend het gevoel dat ons doet terugdenken aan de Gouden eeuw. Daarom wordt deze trend de Golden Age Garden genoemd.

De eetbare tuin is niet meer weg te denken
De eetbare tuin blijkt meer en meer populair te worden. Een trend die enkele jaren geleden is ingezet en in veel gevallen niet meer weg te denken. Tuincentra spelen er helemaal op in.
Menigeen dacht dat deze trend tijdelijk zou zijn, maar men plukt dus letterlijk de vruchten en het is ook nog eens kostenbesparend. Diverse kwekers bieden eetbare planten en bloemen aan om een diner spannender te maken.
Intratuin gaat zelfs nog een stapje verder met leuke oplossingen om een ‘eetbare’ balkontuin te realiseren.

De Yacon! ( de plant bij het V.I.P.-Ticket )
Sense of Nature komt met een zeer bijzondere plant: Yacon, die oorspronkelijk voorkomt in het Andes Gebergte.
In diverse literatuur komt men diverse benamingen tegen als “Grondappel” of “Zonwortel”. De Yacon is de laatste tijd in de belangstelling gekomen door uitzonderlijke eigenschappen die aan het licht zijn gekomen bij diverse wetenschappelijke onderzoeken. De eetknollen zouden zeer gezond zijn, goed voor de lijn, kunnen een gunstige werking hebben voor diabetici en stimuleren de ontwikkeling van een goede darmflora. De knol, familie van de zonnebloem, kan men zeer gemakkelijk zelf verbouwen. Maar daarnaast is het ook een lekkere plant (zowel de verse knol als de verwerkte producten als thee, sap, concentraat e.d.) en heeft de bewaareigenschappen van een aardappel. Iedere plant produceert 10-15 kilo knollen. Een aanwinst voor de eetbare tuin!

Kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht. Zoals ieder jaar zal er een speeltuin zijn en dit jaar zullen er leuke kleine boerderijdieren te zien zijn in de stand van Intratuin samen met Schapenhouderij Rob Adriaans. In de stand van Intratuin kunnen kinderen in een kleine workshop kennis maken met kruiden. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Twee kilometer wandelen in de bossen op Landgoed Gulbergen; een inspirerende omgeving!
Op de 21e editie van Bloem & Tuin zijn naast de nieuwste tuinuitvindingen ook vele bloemen, planten en traditionele tuinproducten te zien. De grote kracht van Bloem & Tuin blijft immers het samenbrengen van specialisten op het gebied van bloemen en planten. Op het prachtige Landgoed Gulbergen, waar het tuinevenement gehouden wordt, maken de bezoekers een wandeling van twee kilometer over kronkelige bospaden geplaveid met boomschorssnippers. Ze komen hierbij langs allerlei modeltuinen, kwekers, kunstenaars en productstands.

Opening en entree
Van vrijdag 18 juli tot en met zondag 27 juli is Bloem & Tuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Voor volwassenen is de entree € 12,– per persoon; 65-plusses en CJP-houders betalen € 10,–. Kinderen onder de twaalf jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.
Het speciale VIP-ticket kost € 13,00 per persoon (niet in combinatie met andere acties / kortingen).
Voorverkoop: via onze website (www.bloem-en-tuin.nl) kunt u in de voorverkoop entreekaarten kopen voor € 9,- per persoon.Ook de VIP-tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar. De voorverkoop eindigt op 15 juli.
Parkeertarief op bewaakt terrein: € 5,– per auto, of € 0,50 per fiets of bromfiets.

ACHTERGRONDINFORMATIE BLOEM & TUIN
Bloem & Tuin is een tiendaags tuinevenement met standhouders uit Nederland, Duitsland en België. In 2013 trok het evenement ruim 60.000 bezoekers naar Nuenen. Hiermee is Bloem & Tuin qua duur en opzet het grootste openlucht-tuinevenement van de Benelux. Het evenement, dat plaats vindt van vrijdag 18 juli tot en met zondag 27 juli, wordt dit jaar voor de 21e keer gehouden op Landgoed Gulbergen in Nuenen (Noord-Brabant).

Laat wat van je horen

*