29 september 2021

Bergeijks gildezilver voor Strijpse gildejeugd

Perry van Velthoven met de

Jeugdvendelier Perry van Velthoven met de Jan van Dooren-wisseltroffee (foto Mariëlle van Hooff-Horst)

Twee jeugdtamboers, twee jeugdbazuinblazers en een jeugdvendelier van het Gilde St. Jan Baptista Leenderstrijp hebben op zondag 26 mei 2013 deelgenomen aan het jaarlijkse Jeugdtoernooi ‘Trommen, Vendelen, Bazuinblazen’ van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland. Het St. Jorisgilde uit Bergeijk, dat dit weekeinde haar 550-jarig jubileum vierde, tekende om deze bijzondere reden dit jaar voor de organisatie. In en rondom hun ruime accommodatie aan de Hoek in Bergeijk ontvingen zijn de ruim 30 jeugdige gildebroeders en gildezusters uit de regio Eindhoven.

Na een korte optocht en een massale opmars vingen de wedstrijden in trommen, vendelen en bazuinblazen aan. Naast de wedstrijden kon de jeugd zich volop vermaken met leuke nevenactiviteiten. De leerzame dag werd afgesloten met de prijsuitreiking. Bij het individueel bazuinblazen – klasse onervaren ging de eerste prijs naar Tessa van Asten. Maar ook Marije van Velthoven behaalde bij het individueel bazuinblazen – klasse met ervaring een eerste prijs. Zus Bertine en broer Perry evenaarden bij respectievelijk de klasse individueel trommen – zonder ervaring en de klasse individueel vendelen 13 tot en met 15 jaar deze prestatie. De prestatie van Perry van Velthoven werd, naast met een zilveren prijsschild, beloond met de ‘Jan van Doorenwisseltrofee’: een bronzen beeldje van een vendelier in actie, die een jaar bij Perry op de kast mag pronken.
Komende zondag 2 juni 2013 neemt het Strijper gilde deel aan de 71e Kringgildedag van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland, die dit jaar bij het Onze Lieve Vrouwegilde in Eersel wordt gehouden.

Laat wat van je horen

*