17 mei 2021

Asbest geconstateerd op terrein van Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende

LEENDE – Aan het pand van Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende bij de Hans van Breukelenweg 1 is asbest geconstateerd. Het pand en het terrein zijn voorlopig afgesloten totdat de asbest is verwijderd. Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende treft nu voorbereidingen om de week van Vakantie Jeugdwerk op een andere locatie door te laten gaan.

Door de hagelstorm eind juni is het dak van het pand Hans van Breukelenweg 1 in Leende beschadigd. Omdat het vermoeden bestond dat de dakplaten asbesthoudend materiaal bevatten, zijn het terrein en het gebouw met onmiddellijke ingang afgesloten.

Inmiddels heeft een gespecialiseerd bureau het gebouw en het terrein onderzocht en geconstateerd dat er sprake is van asbest. De gemeente heeft samen met het onderzoeksbureau, de stichting en de GGD vastgesteld welke stappen genomen moeten worden om de asbest te verwijderen, het terrein te saneren en de spullen van de stichting weer beschikbaar te krijgen voor de activiteitenweek. Zolang het pand en het terrein nog niet gesaneerd zijn, blijft het gesloten.

Vakantiejeugdwerk op andere locatie
Dit jaar zal de week van Vakantie Jeugdwerk, van 29 augustus tot en met 2 september, vanwege de sanering van het pand en het omliggende terrein op een andere locatie plaatsvinden. Het bestuur van Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende is hard aan het werk om ervoor te zorgen dat het, ondanks de extra uitdaging, ook dit jaar weer een prachtige week gaat worden. Inschrijven voor deze week kan nog tot 11 juli.

Extra hulp nodig
Omdat Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende geen gebruik kan maken van de voorzieningen op hun vertrouwde locatie, is er met name met de opbouw van de week en bij het afbreken veel extra werk. Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende is dan ook hard op zoek naar vrijwilligers die hen zaterdag 27 en zondag 28 augustus kunnen helpen met opbouwen en vrijdag 2 september aan het eind van de middag en zaterdag 3 september kunnen helpen met afbreken. Opgeven hiervoor kan via post@svjl.nl

Meer informatie
Zodra er meer bekend is over de sanering en de gezondheidsrisico’s, dan wordt dat bekendgemaakt op www.heeze-leende.nl.

Laat wat van je horen

*