27 januari 2023

Arrestaties in groot onderzoek naar inbraken

Oost-Brabant – De politie heeft vrijdagochtend in Venlo vier Poolse mannen (48, 37, 30, en 19 jaar) aangehouden die worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor een serie van minstens tachtig woninginbraken in Nederland en België.

In augustus startte de politie-eenheid Oost-Brabant samen met de politie in Limburg een groot onderzoek naar aanleiding van een poging tot inbraak bij een woning in Leende. Daar werd DNA-materiaal aangetroffen en onder meer dankzij die sporen kreeg de politie de nu aangehouden mannen in het vizier.
De politie houdt de groep verantwoordelijk voor ten minste tachtig inbraken in de provincies Brabant, Gelderland, Limburg, Utrecht en Zuid-Holland. Bij de inbraken werden onder meer sieraden en mobiele telefoons gestolen, maar ook werden auto’s, laptops, tablets en televisies meegenomen.

België

De verdachten opereerden vermoedelijk ook buiten Nederland. Zo werden er meerdere inbraken in België gepleegd, die de politie ook in verband brengt met de groep. Om die reden wordt er nauw samengewerkt met de politie in België, waar afzonderlijke onderzoeken lopen naar de daar gepleegde feiten.

Aanhoudingen

Vrijdagochtend werden vier verdachten in hun woningen in Venlo aangehouden door de politie. Dinsdagochtend werd in Rumpt al een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd na een achtervolging waarbij de politie heeft geschoten. Onderzocht wordt of deze verdachte ook tot de groep behoord. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Onder regie van de rechter-commissaris werden vrijdagochtend op meerdere locaties in Venlo huiszoekingen verricht. Bij de actie waren 40 agenten uit Brabant en Limburg betrokken. Er werden verschillende spullen in beslag genomen. Ook werd een auto gevonden die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Onderzocht wordt wat de herkomst van de gevonden goederen is.
Alle verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Laat wat van je horen

*