23 oktober 2021

Amfibieën lezing voor fijnproevers

HEEZE – Er gaan misschien dagen voorbij dat u niet meteen denkt aan amfibieën als de geelbuikvuurpad en de vroedmeesterpad. En dat is best jammer want dat zijn twee bijzondere en zeldzame amfibieënsoorten, die in Nederland alleen nog voorkomen in het uiterste zuiden.

lezing ivn Vroedmeesterpad Foto IKL LimburgOp donderdag 18 januari 2018 organiseert de amfibieënwerkgroep van IVN Heeze-Leende een lezing over deze soorten in De Sleutelbloem, Strabrecht 14 te Heeze. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Spreker is Will Niessen.

In het zuiden van ons land – meer bepaald in Zuid-Limburg beneden de lijn Nuth, Beek en Brunssum en dan hoofdzakelijk in enkele gebieden in het Heuvelland – komen de geelbuikvuurpad en de vroedmeesterpad nog voor. Dankzij jarenlange inspanningen en de uitvoering van verschillende beschermingsmaatregelen zijn deze soorten behouden voor ons land. Hierover gaat de lezing op 18 januari. Aan de hand van veel materiaal schetst Wil Niessen van Stichting IKL een beeld van deze bedreigde soorten en geeft aan welke maatregelen genomen worden voor de biotoopverbetering en beheer, zoals landbiotoop, voortplantingswateren en stapelmuren.

Al ruim 35 jaar zet stichting IKL zich met hart en ziel in voor het behoud en ontwikkeling van landschap, natuur en cultureel erfgoed in Limburg. Wil Niessen is uitvoerder bij IKL met als specialisatie o.a. landschapsbeheer en soortenbescherming.

De toegang tot de lezing is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee wordt op prijs gesteld.
Voor meer informatie over de lezing en over de amfibieënwerkgroep: zie de website: www.ivn.nl/heeze-leende

Laat wat van je horen

*