27 januari 2023

Alzheimer Café Maarheeze over Levenseinde en dementie

Over vrijwillig levenseinde

Over vrijwillig levenseinde

De wet staat het toe, echter in de praktijk blijkt euthanasie bij dementie lastig te zijn… In het Alzheimer Café van woensdag 12 maart as. gaan we in gesprek over vrijwillig levenseinde bij dementie. Een weduwnaar die het proces van binnenuit heeft meegemaakt met zijn vrouw, vertelt over hun ervaringen. De weg ernaar toe en hun overwegingen om te kiezen voor het levenseinde. “Ik kan niet leven met de gedachte dat ik door dementie totaal afhankelijk word en naar een verpleeghuis zal moeten verhuizen. Dat wil ik niet meemaken,” zei zijn vrouw.
Een geriater zal antwoord geven op juridische en ethische vragen. Wanneer is iemand niet meer wilsbekwaam? Alleen artsen mogen euthanasie en hulp bij zelfdoding toepassen bij ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Wat, als je eigen huisarts zelf geen euthanasie wil uitvoeren?

Het Alzheimer Café is er voor iedereen die te maken heeft met dementie of geïnteresseerd is in het onderwerp. Het Alzheimer Café Maarheeze is gehuisvest in de Smeltkroes, Kijkakkers 1 te Maarheeze en is geopend van 19.00 uur tot 21.30 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. Toegang is gratis.
Indien u niet beschikt over eigen vervoer, dan kunt u binnen de gemeente Cranendonck tegen een vergoeding van 2 euro in Maarheeze en 4 euro buiten Maarheeze, thuis worden opgehaald en weer teruggebracht. Laat het ons via onderstaande telefoonnummers even weten.

Meer informatie: Trudy Baselmans, psycholoog, Stichting Land van Horne, tel. 0800 3333 888, gcj.baselmans@landvanhorne.nl  en Carla Pont, maatschappelijk werkster, GGzE, tel. 040 2973100, cm.pont@ggze.nl

Laat wat van je horen

*