8 oktober 2022

57ste Brabantsedag: Krantenkoppen

IMG_20140812_010345-1ajpg

Krantenkoppen

HEEZE – Zeventien rijdende theaterdecors trekken komende zondag 31 augustus  voor de 57ste keer door het centrum van Heeze. Zo’n tweeduizend acteurs, beelden met muziek, dans en theater onderwerpen uit. Deze onderwerpen komen uit de Brabantse geschiedenis. Die historie is dit jaar letterlijk uit de ‘Krantenkoppen’ gegrepen. Kom naar de optocht, welke start om 14.00 uur op Ginderover en laat je verbazen. Ervaar hoe de historie van Brabant opnieuw tot leven komt. De stoet trekt richting Geldropseweg en ontbindt zich bij de Pastoor Spieringslaan.

Maar voor de ‘grote’ optocht is nog een vooroptocht. Vanaf 13.00 uur wordt u vermaakt door Gemengd Douchen, Tamboerkorps N.A.T., Koninklijk Woensels Tamboerkorps, Drumfanfare Exempel. Langs het prcours treft u Swingorkest Dubent en Coest, elders Blusswerruk en Me Tresse.
In de gemeentehuistuin is een brunch, rondom het gemeentehuis het Theater van Vermaak. Daar vindt u straattheater, swingende muziek. In elke hoek van de tuin is wat te belven. Voor het gemeentehuis is de kunstmarkt. Optredens van Folgazan, Blue Grass Boogiemen, Board of Directors en theateracts van de Krantenverzamelaar, Live Teksten Krant, de Snelle Krantenjongens en De Discreator.

Wil je op tijd binnen zijn, ga dan om 10.00 uur naar de eucharistieviering in de Sint Martinuskerk. Met een mooi optreden van de Korale, het gemengde koor uit Laarbeek zingt de Missa in G.

Tijd over? Vergeet niet om de exposities in ’t Perron (365 dagen in 365 verschillende t-shirts) of Morgen in de Krant in de pastorietuin (installaties ‘Vrije Val’, jawel BH’s in de pastorietuin, ‘Tabloid’ en tafels). Deze alleen tot de optocht te bezichtigen.

Na de optocht zal het dorp zeker niet uitgestorven zijn. Op diverse plaatsen is live muziek en tijdens de slotavond van dit 9 dagen durende evenement worden de prijzen uitgereikt. Winnaar bekend? Het feest kan beginnen tot in de late uurtjes!

Laat wat van je horen

*