23 maart 2023

HEEZE – Ivo Moerenhout bezorgt RKSV Heeze bijna de tweede periodetitel.logo_rksvheeze
Wat er afgelopen zondag gemist werd, was nu duidelijk wel aanwezig. Vanaf de aftrap zat Heeze er fel op en werd er vol druk gezet op de tegenstander uit Tegelen. Al in de 5e minuut had dat resultaat. Jorg van Galen werd op rechts de diepte in gestuurd. Vanaf de achterlijn gaf hij een afgemeten voorzet, die door de goed inkomende Ivo werd binnengeschoten: 0-1. De bezoekers bleven drukken en in de 11e minuut had dat weer succes. Een aanval over veel schijven, waarbij enkele malen werd getracht te scoren. De verdediging kon een aantal doelpogingen te niet doen, maar toen de bal uiteindelijk bij Ivo terecht kwam, haalde deze vanaf een meter of tien vernietigend uit en verdubbelde de score: 0-2. En vijf minuten later was het alweer raak. Ad Snoeijen probeerde vanaf links een lange, hoge bal op het doel te mikken. Pech voor hem belandde de bal op de lat. Gelukkig voor Ivo viel de terugspringende bal voor zijn voeten en hij scoorde beheerst de 0-3, een zuivere hattrick.
De thuisclub kon daar niets tegen in brengen. Heeze bleef de bovenliggende partij. Tot de rust leverde dat geen doelpunten meer op.
In het tweede bedrijf gingen de bezoekers op dezelfde voet verder. Na 3 minuten gaf Rens van den Kerkhof van links een lange bal en hoewel een verdediger deze nog wel schampte kon hij niet verhinderen dat het leer bij de vrijstaande Jorg van Galen belandde. Deze gaf met een breedtepass een niet te missen kans aan Ivo, die recht voor het doel stond, en deze profiteerde er dan ook van en scoorde de 0-4. Als de wedstrijd nog niet gespeeld leek dan was dat nu zeker wel het geval. Toch werkte Heeze nog aan het doelsaldo. In de 63e minuut bediende Jeroen van Seggelen met een lange bal de snelle Ivo. Zijn schot werd echter door de doelman gekeerd. De bal verdween naar de zijkant van het doel en kon door de inglijdende Ad Snoeijen toch nog in een doelpunt worden omgezet: 0-5.
De voetballers van Irene bleven het wel proberen, maar de Heezer verdediging kon de nul houden. Het slotakkoord was voor Ivo. Een hoekschop op rechts werd door Tom Derkx kort genomen op weer Ivo. Met het navolgende een-tweetje tussen deze beide spelers werd Ivo in scoringspositie gebracht en maakte hij de 0-6 en zijn vijfde!!
Na precies negentig minuten maakte de scheidsrechter een einde aan de ongelijke strijd.
De drie punten zorgde voor een versteviging van de koppositie in de tweede periode. Alleen EFC kan formeel nog gelijk komen. Maar op doelsaldo komt die titel dan toch naar Heeze.
Als tegen Marvilde (op 29/4 wordt deze wedstrijd ingehaald) minimaal een puntje wordt gepakt, is het helemaal zeker.
Wedstrijdverslag donderdag 12 april 2018
Sc Irene 1 – RKSV Heeze 1     0-6
Scoreverloop:
5e minuut 0-1 Ivo Moerenhout
11e minuut 0-2 Ivo Moerenhout
16e minuut 0-3 Ivo Moerenhout
48e minuut 0-4 Ivo Moerenhout
63e minuut 0-5 Ad Snoeijen
85e minuut 0-6 Ivo Moerenhout

Laat wat van je horen

*