8 december 2022

10 jaar Attent Dorpswinkel Sterksel

Ontmoetingsplek

Ontmoetingspunt

Zaterdag 22 maart 2014 viert Attent Dorpswinkel Sterksel op feestelijke wijze haar 10-jarig bestaan. Er is van alles te proeven en te doen. Ook de schoolkinderen maken er mee een feestje van. Zo wordt om 14 uur bekend gemaakt welke kinderen van basisschool De Talentoren de drie leukste kinderkaarten voor de winkel hebben ontworpen en treden jeugdige muzikanten op. Er is ook een rad van fortuin. Sterksel is trots op de unieke formule van de Dorpswinkel die mede gerund wordt door betrokken vrijwilligers.

In Sterksel, een dorp met 1200 inwoners, waar enige tijd geen winkel was, bestaat inmiddels 10 jaar de Attent Dorpswinkel. Een haast onmogelijke gedachte om een winkel rendabel te maken in zo’n klein dorp. Er is een bedrijfsleider en daarnaast een team van ruim 50 vrijwilligers inzetbaar om de winkel te bemannen. Een ongelooflijk enthousiaste en flexibele groep mensen, van fysiotherapeut tot huisvrouw; eenieder die een aantal uren over heeft, staat paraat voor de winkel. Er is een coöperatie opgericht, waar ruim 200 van de 450 gezinnen lid van zijn. Het bestuur van de dorpswinkel legt verantwoording af aan de leden van de coöperatie in een jaarvergadering.

De winkel is van groot belang voor de leefbaarheid in het dorp: het is een ontmoetings- en servicepunt met alle gewenste voorzieningen en met een kopje koffie. Het is een winkel met veel streekproducten uit Sterksel en omgeving zoals dagelijks vers brood, fruit, roodlof, geitenkaas en eieren. Er zijn volop verse groenten en vleeswaren, een volledig assortiment kruidenierswaren en tegelijkertijd is de winkel servicepunt voor post, stomerij etc. In de winkel heerst vooral een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid van de vrijwilligers. Kom het gerust zelf ervaren!

 

Laat wat van je horen

*