8 augustus 2020

ZOEM zelfstandig onbezorgd en mobiel met je smartphone

STERKSEL – LEENDE – Wethouders van de gemeente Heeze-Leende reikten onlangs diploma’s uit voor de introductiecursus van het project ZOEM zelfstandig onbezorgd en mobiel met je smartphone.

De werkgroep ‘Wonen Welzijn en Zorg’ uit Sterksel begon in maart van het vorig jaar een proef van twee jaar met de GoLivePhoneApp. De GoLivePhoneApp maakt de telefoon gemakkelijk  en  geeft een signaal wanneer je valt. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld aan te geven wanneer je medicijnen moet innemen. Verder kan de smartphone je helpen om een val te voorkomen en bijvoorbeeld een dwaalfunctie in te stellen.

De beide KBO’s van Sterksel en Leende ondersteunden het project en hielpen de projectgroep mee. De gemeente Heeze-Leende gaat het initiatief ondersteunen een subsidie van € 5.000,-.

Projectgroep ZOEM
De projectgroep ZOEM wil deze telefoongebruikers met de ondersteuning van de gemeente  stimuleren om door te gaan met hun smartphone gebruik voor:
ZOEM fit, een programma om je lichaam stabieler te maken en daarmee een val te voorkomen,
ZOEM thuis, om met behulp van smartphone je huis veiliger en comfortabeler te maken,
ZOEM zorg, om in en kleine groep via een groepsapp snel hulp te bieden wanneer er een val is gedetecteerd. Zo wordt het leven van deze telefoongebruikers stabieler , comfortabeler en veiliger en voorkom je dure professionele zorg. Door dit met elkaar te doen ontstaan er vriendschapsbanden en voorkom je eenzaamheid. Ook spelletjes worden ingeoefend en wie wil leert internetbankieren op zijn smartphone.

De telefoongebruikers starten in 2018 met de vervolg onderdelen.

Laat wat van je horen

*