14 augustus 2020

Tonpraatster Kitty Goverde voor de laatste keer op Heezer ArtiestenAvonden

Kitty Goverde als tullepetrut

Kitty Goverde als tullepetrut

HEEZE – Kitty Goverde staat niet voor het eerst in de ton bij de Kraaienvangers. Wel voor het laatst… Een vrouw met ballen, zo kun je deze tonpraatster wel omschrijven. Als een van de weinige vrouwen weet Kitty Goverde al jarenlang haar mannetje te staan aan de top van de tonpraterswereld. Bezoekers van de Heezer ArtiestenAvonden zullen haar nog wel herinneren van typetjes als Tullepetrut, Prutske of Bertha van de Meulenperd. Helaas komt aan dit succesverhaal een einde nu ze heeft aangekondigd het tonpraatleven vaarwel te zeggen.

Wie denkt dat tonpraters het alleen rond de carnavalsperiode druk hebben, heeft het mis. Het seizoen begint vaak al in september en loopt door tot in maart. Zeven maanden lang, vaak minstens drie dagen per week met soms wel vier optredens per avond, dat is het leven van een tonprater aan de top. En dit allemaal naast een fulltime baan. Naar eigen zeggen werd die drukte en hectiek Kitty allemaal te veel, waardoor ze heeft besloten om geen nieuwe boekingen meer aan te nemen.

Kitty kan in ieder geval terugkijken op een mooie carrière met een rijk gevulde prijzenkast. Haar hoogtepunt is het winnen de Zilveren Narrenkap op het Keiebijters Kletstoernooi. Daarnaast was ze vorig jaar nog finalist op de Brabantse Kampioenschappen en stond ze ook toen weer in de finale bij de Keiebijters. De Kraaienvangers zijn dan ook blij haar nog voor een laatste keer te mogen ontvangen in de Kraaientent.

Wil jij deze goedgebekte vrouw nog voor een laatste keer zien optreden? Kaarten voor de Heezer ArtiestenAvonden zijn gemakkelijk online verkrijgbaar via Kraaienvangers.nl of bij Kantoorboekhandel Lektura.

Laat wat van je horen

*