6 april 2020

Tentoonstelling en film 70 jaar bevrijding

Valkenswaard – Van 13 september, 10.00 uur – 17 september, 18.00 uur is Valkenswaard een middelpunt voor de regio. Hier zal veel te zien en te doen zijn. Toegang Gratis.

Ook de regionale ontmoetingsdag voor veteranen vindt er plaats op 15 september (dit allen voor genodigden).

Bevrijding Vwaard de Markt

Bevrijders op de Markt in Valkenswaard

In theater De Hofnar wordt gedurende de periode van 13 tot en met 17 september een tentoonstelling gehouden over de bevrijding van Valkenswaard. Veel authentieke documenten en gebruiksvoorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog zullen tentoongesteld worden.

Meer informatie: www.valkenswaardviert.nl | Gratis

Op zaterdag 13 september 2014 om 15.00 uur zal in de theaterzaal van de Hofnar te Valkenswaard een film worden vertoond. Het betreft hier een film over de bevrijding van Valkenswaard met authentiek beeldmateriaal. Voor deze film, die ongeveer 30 minuten zal duren, worden vooral ouderen en bewoners van verzorgings- en verpleegtehuizen uitgenodigd. Na de film is er gelegenheid de tentoonstelling in de Hofnar te bezoeken.

Op 17 september 1944 ging operatie Market Garden van start. Hierbij werd Valkenswaard op zondag 17 september en Aalst-Waalre op maandag 18 september bevrijd. Dit jaar, 2014, zal het 70 jaar geleden zijn en worden de gebeurtenissen van die dagen groots herdacht. De stichting Erfgoed 40-45, gemeenten Valkenswaard en Waalre, besteedt al enkele jaren aandacht aan de oorlogsjaren in onze regio. Dit jaar zullen wij dat doen met een expositie in de Hofnar te Valkenswaard. Bij deze expositie wordt met behulp van foto, film en attributen uit die tijd een beeld geschetst van de gebeurtenissen gericht op onze regio.

Op de expositie zullen vrijwilligers aanwezig zijn om eventuele vragen met U te bespreken en zullen ze een luisterend oor zijn voor eventuele nieuwe verhalen die de bezoekers met zich meebrengen. De expositie is geschikt voor zowel jong als oud, en zal ook een mooie ontmoetingsplek vormen voor ooggetuigen van de oorlog om hun verhalen met elkaar te delen. De entree van de expositie is geheel gratis.

www.valkenswaardviert.nl

© Market Garden 70

Laat wat van je horen

*