16 september 2019

Succesvolle kringgildedag voor het gilde St. Jan Baptista

DSC_0152LEENDERSTRIJP – Op zondag 3 juni vond voor de 76ste keer de kringgildedag van Kring Kempenland plaats. Evenals vorig jaar vond deze dag weer plaats rondom het Evoluon in Eindhoven. Een prachtig icoon voor Eindhoven en de regio. Ook het gilde Sint Jan Baptista uit Leenderstrijp nam deel aan de diverse gildewedstrijden. En niet zonder succes.

DSC_0186Zo werd het gilde beloond met een 3de prijs voor haar algehele presentatie tijdens de optocht voor de gildes met meer dan 25 personen. Bij de schutters werd Wilco Dielis met het geweerschieten kampioen, en behaalde Harry Bax een 1ste prijs op het onderdeel personeel. Ook werd bij het onderdeel vendelen een 1ste prijs behaald voor het groepsvendelen senioren van 5 of meer personen. Marije van Velthoven werd 1ste bij het individueel bazuinblazen klasse C en had voldoende punten om naar de klasse B te promoveren. Het thema van de gildedag was dit jaar ‘Schuttersgilden ontmoeten Brabants immaterieel erfgoed’. Een mooi thema. Mede omdat sinds enkele jaren de St. Jansviering met St. Janstroswijding op de lijst van Nederlands immaterieel erfgoed staat. Archivaris Marco Seijkens had daarom op de gildetentoonstelling extra aandacht besteed aan de St. Jansviering. Zijn inzet werd beloond met een eerste prijs op het onderdeel ‘mooiste gildetradities in beeld’. Met deze resultaten kunnen we als gilde met tevredenheid terug kijken op een mooie en geslaagde dag.

Nieuwsgierig geworden naar de St. Jansviering? Ook dit jaar vindt de St. Jansviering met St. Janstroswijding weer plaats op zondag 24 juni om 10.30 uur bij de Sint Janskapel in Leenderstrijp.

Laat wat van je horen

*