20 augustus 2019

Sportgala Heeze-Leende

HEEZE – LEENDE – Afgelopen zaterdag werden de sportkampioenen van het afgelopen jaar, 2018, weer in het zonnetje gezet in dorpshuis ’t Perron.

’s Middags was de huldiging van de jeugdkampioenen met daarbij twee clinics voor de kinderen, korfballen en handboogschieten. ’s Avonds het gala voor de senioren.

Roos van der Vegt kreeg de prijs als sportiefste leerling van het jaar. Ook waren twee eervolle vermeldingen voor Jezebel Visser en Pim de Graaff. Wethouder Jan de Bruijn mocht deze jonge sporttalenten toespreken en de versierselen overhandigen.
Tijdens het avondprogramma danste voormalig wereldkampioen Femke Bukkems. Oud schaatser Rintje Ritsma gaf een presentatie over zijn veranderingen. Van outdoor naar indoor, van kernploeg naar commerciële ploeg en de overstap naar de klapschaats.

Aansluitend werden de prijzen bekend gemaakt aan de sporters. Zo werd tennisser Jim Hendrikx uitgeroepen tot sporttalent van het jaar en maakte Hans van Bree van de sportraad bekend dat RKSV Heeze de sportvereniging van het jaar is geworden.Wies van Gestel kreeg de prijs voor sportvrijwilliger van het jaar.

Mieke Havik, oud wielrenster en al jaren Heezerse, mocht de sportploeg van het jaar bekend maken: RKSV Heeze 1. De titel Sportman van het jaar ging naar: Bodybuilder Koen van Gaal. Sportvrouw werd Roeister Eva Simkens.

Hans van Breukelen mocht de oeuvre award uitreiken aan Fred Doezé van RKSV Heeze.

Laat wat van je horen

*