5 juni 2020

Robby de Robot geeft zwerfafval les

Zwerfafval

Zwerfafval

HEEZE – Groep 4 tot en met 8 van basisschool Merlebos in Heeze-Leende kreeg afgelopen week les over zwerfafval van een robot!

‘Robby’ de Meccanoid Robot vertelde samen met gastdocent Madeleine Velthuizen over de gevolgen van zwerfafval voor ons milieu, het belang van afval scheiden en de mogelijkheden van recyclen.

Deze gastles zwerfafval is onderdeel van het ‘Plan van aanpak zwerfafval’. Dit plan gaat onderdeel uitmaken van het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid. Alle basisscholen in de gemeente Heeze-Leende mogen gratis deelnemen. Ook kan één van de scholen dit jaar een Meccanoid robot winnen door deelname aan de fotowedstrijd die hieraan gekoppeld is. Op deze manier hoopt de gemeente de basisscholen te blijven inspireren om deel te nemen aan dit zwerfafval project dat al zo’n zes jaar in de gemeente draait.

Zwerfafval blijft een aandachtspunt, de gemeente is nog niet zwerfafvalvrij! Door de kinderen op een jonge leeftijd kennis te laten maken met de gevolgen van zwerfafval voor onze leefomgeving, hoopt ze dat de nieuwe generatie onze gemeente een beetje schoner houdt.

Laat wat van je horen

*