13 juli 2020

RKSV Heeze 1 naar de 2e klasse

HEEZE – Vanmiddag ging het erom. Heeze had zich een goede uitgangspositie verschaft, maar moest het nog wel waarmaken. Voor Theole (uit Tiel) was het de laatste kans voor klasse behoud.

Bij, met name de spelers van Heeze, was de spanning duidelijk te merken. Gelukkig kwamen ze op voorsprong. In de 20e minuut werd een lange, hoge bal van Marcel Kox door Vincent van den Groenendaal doorgekopt naar Rens van den Kerkhof. Die kon goed aannemen en met een bekeken boogbal buiten bereik van de Tielse doelman in de verre hoek binnen schieten: 1-0.

Het antwoord van Theole liet niet lang op zich wachten. Drie minuten later kon Francis Nijhof de bal uit een aanval over links binnen tikken: 1-1.
De thuisploeg liet het er niet bij zitten en toog volop ten aanval. Nadat in de 35e minuut eerst nog een doelpunt van Vincent wegens buitenspel werd afgekeurd, was in de slotminuut van de eerste helft raak. Vincent kreeg op links de bal van Rens v.d. Kerkhof, die daarbij geblesseerd bleef liggen, en passte op de vrij opkomende Baart Beelen, die alleen op de doelman afging en beheerst de 2-1 binnenschiet. De scheidsrechter liet het voordeel goed gelden.
Bij deze stand was het rust. Rens v.d. Kerkhof werd daarin vervangen door Steven van Dijk.

De thuisclub ging in het tweede bedrijf meteen voortvarend van start. Inde 48e minuut gaf Vincent v.d. Groenendaal een hoge voorzet in de doelman. Deze werd door Jorg van Galen, nota bene de kleinste man op het veld, hoog opspringend hard binnen gekopt: 3-1. Het was nog te vroeg om te zeggen dat de wedstrijd gespeeld was, maar het leek er wel op. Heeze hield achterin de zaak op slot en kon pogen met snelle uitvallen op Jorg de stand een rianter aanzicht te geven. Dit lukte niet. Theole kon zelfs in de 84e minuut nog scoren. Een lange pass werd door Chafik Allali uitstekend aangenomen en in de lange hoek binnengeschoten: 3-2.
Verder kwamen ze niet. Jammer dat I. Kaya in de 87e minuut nog een overtreding maakte, welke hem direct rood opleverde. Een klein smetje op de wedstrijd.
Na het laatste fluitsignaal barste het feest los. Heeze bereikte na 39 jaar weer de tweede klas. Het ziet er naar uit dat ze het deze keer langer daarin vol zullen houden dan toen. Ze hebben de potentie om volgend seizoen mee te kunnen draaien.
Maar nu eerst een feestje en dan weer verder.

RKSV Heeze 1 – Theole 1 : 3-2

Scoreverloop:
20e minuut 1-0 Rens van den Kerkhof
23e minuut 1-1 Francis Nijhof
45e minuut 2-1 Bart Beelen
48e minuut 3-1 Jorg van Galen
84e minuut 3-2 Chafik Allali

Laat wat van je horen

*