8 augustus 2020

Oplevering woonzorgunits Asten aan Kempenhaeghe

Woonzorgunits Kempenhaeghe

Woonzorgunits Kempenhaeghe

Vrijdag 1 november draagt woningbouwvereniging Bergopwaarts de sleutel van het gebouw op de hoek Emmastraat–Julianastraat in Asten over aan de huurder van de woonzorgunits, Stichting Kempenhaeghe Heeze.[/caption]In deze woonzorgunits gaan vanaf 9 december 2013 tien cliënten van Kempenhaeghe wonen. Het is een multifunctioneel gebouw, ontwikkeld door Waals Vastgoed BV, met commerciële ruimten op de begane grond en daarboven tien woonzorgunits.  Het gebouw kan later eventueel omgezet worden naar gewone reguliere appartementen. Woningbouwvereniging Bergopwaarts is eigenaar van de tien appartementen.

In het gebouw zijn op de begane grond reeds gevestigd supermarkt Aldi, Letters & Zo met Post.NL, Vispaleis Jos Faro en Minimix een winkel met voornamelijk Poolse en Turkse specialiteiten en levensmiddelen. Op de vier boven liggende verdiepingen zijn er tien woonzorgunits en algemene- / gemeenschappelijke ruimten. Bergopwaarts is de eigenaar van de woonzorgunits en verhuurt deze ruimten aan Stichting Kempenhaeghe Heeze ten behoeve van haar cliënten. Hiermee levert Bergopwaarts een bijdrage aan haar ambitie om maatschappelijk vastgoed te realiseren.

Kempenhaeghe als supportorganisatie
In de nieuwe woonvorm staat de eigen regie van de bewoner zoveel mogelijk centraal. Kempenhaeghe streeft naar een supportorganisatie: (ver)zorg(ing) rondom de epilepsie is een klein deel van het leven, een leven waar ook huisvesting, werk, vriendschappen, activiteiten, relaties, winkelen, hobby’s en dergelijke deel van zijn. Bij het vaststellen van de vorm en inhoud van de professionele ondersteuning is afstemming nodig tussen de persoon (en zijn netwerk) en de professionals. Dit vraagt deskundigheid en vaardigheden met betrekking tot ‘samen werken met de bewoner’, om competenties van bewoners te vergroten.

Laat wat van je horen

*