6 april 2020

Nieuw initiatief: Koningsnacht 2014 Heeze

fanfare Nicasius op het kasteel

fanfare Nicasius op het kasteel

Op vrijdag 25 april 2014 gaan we in Heeze voor de eerste maal een Koningsnacht vieren!  Tijdens deze avond zal er een goederen- en dienstenveiling georganiseerd worden en aansluitend zal de avond feestelijk worden voortgezet met een muzikaal programma tot in de late uurtjes.
Het Oranjecomité was al langer op zoek naar een invulling voor de Koninginnenacht. Nu het in 2014 voor de eerste keer Koningsnacht is, denkt  het comité een prima invulling van de avond gevonden te hebben. Vanaf 19.30 uur is zaal de Hooizolder geopend voor het publiek. Om 20 uur start de goederen- en dienstenveiling. De veiling duurt tot 23 uur en daarna kan het feest voor jong en oud losbarsten.
De goederen- en dienstenveiling wordt in het eerste jaar georganiseerd door de Fanfare van Heeze. Zoals alle verenigingen heeft de Fanfare te maken met een verlaging van de inkomsten door onder andere vermindering van subsidie-inkomsten. Daarom kan deze veiling een prima middel zijn om de noodzakelijke inkomsten te verhogen. De uniformen van de Fanfare zijn aan vervanging toe, hiervoor zullen de opbrengsten dan ook worden gebruikt. In 2014 viert de Fanfare haar 90-jarig jubileum, nieuwe uniformen zouden bij die gelegenheid niet misstaan.

De Koningsnacht zal een jaarlijks terugkerende activiteit worden en ook de veiling zal hier een onderdeel van zijn. Nadat de Fanfare de aftrap verricht, kunnen andere verenigingen dit in de komende jaren overnemen. Verenigingen die hier belangstelling voor hebben, kunnen dit kenbaar maken bij het Oranjecomité. Op vrijdag 25 april zal er door middel van een loting bepaald worden welke vereniging het in 2015 mag organiseren.

Tijdens de goederen- en dienstenveiling kan er op circa 75 kavels geboden worden. Voorbeelden van kavels zijn: een culinaire avond voor 4 personen, kunstwerken enzovoort. Heb jij zelf een leuke dienst of goed, dan kun je dit laten weten via veilingfanfare@gmail.com. Ook vragen of opmerkingen kun je hier kwijt.

Door: Henk Smulders, Fanfare St Nicasius

Laat wat van je horen

*