4 augustus 2020

Mijn stage bij de Wereldwinkel

Danielle van Otterdijk

Danielle van Otterdijk: achter alle producten zit een verhaal

Hallo! Ik ben Daniëlla van Otterdijk en ik ben 15 jaar oud. Viool spelen, sporten, naaien en alle andere dingen waarbij je creatief bezig bent vind ik erg leuk. Ik doe gymnasium op het Strabrecht College in Geldrop. Dit schooljaar moesten we een maatschappelijke stage van 30 uur doen en ik deed mijn stage bij de Wereldwinkel. In maart begon ik met mijn stage, zonder te weten wat me eigenlijk te wachten stond. Toen ik de eerste dag de Wereldwinkel binnenliep, was het eerste wat me opviel alle felle kleuren. Het was gezellig in de winkel en er stond vrolijke muziek op. Ik mocht meteen al achter de kassa staan! Nadat ik een paar keer vaker naar de
Wereldwinkel was geweest, wist ik ook wat het doel van de winkel precies is. Ik vond het fijn om in deze winkel te werken met de gedachte dat ik mensen aan de andere kant van de wereld aan het helpen was. Ik vind dat de producten van de Wereldwinkel daardoor ook speciaal zijn. Overal zit een verhaal achter.
Iets anders wat ik heel mooi vind aan de Wereldwinkel is dat er in deze winkel alleen maar vrijwilligers werken. Dus deze mensen steken hun eigen tijd in de Wereldwinkel, waarmee ze anderen helpen. En dat terwijl ze die tijd ook hadden kunnen besteden aan hobby’s of familieleden waar ze erg van houden. Ze
verdienen dus geen geld, maar wel mijn respect!
Nu is mijn stage jammer genoeg voorbij. Ik heb veel geleerd en ben dankbaar voor de ervaring die ik heb opgedaan. Het was echt een hele leuke stage en ik ben blij dat we op school de vrijheid kregen om zelf een stageplek uit te mogen kiezen, want anders was ik hier waarschijnlijk niet terechtgekomen! Bedankt allemaal!
Daniëlla van Otterdijk.

Lees meer nieuws en cadeautips in de nieuwsbrief van de Wereldwinkel

Laat wat van je horen

*