21 januari 2020

Leo Le Large wint verhalenwedstrijd

HEEZE – GELDROP – De verhalenwedstrijd Krantenkoppen die de Brabantsedag organiseerde samen met de Bibliotheek in Heeze, is gewonnen door Leo Le Large uit Geldrop. Een vakkundige jury, bestaande uit Annemie van Asten, voorzitter van de Vrienden van de Bibliotheek Heeze, en Britta Koopen, boekrecensent van het Eindhovens Dagblad, hebben aan de hand van een aantal criteria de ingezonden verhalen beoordeeld.

De opdracht luidde: verzin een krantenkop en een krantenartikel bij een van de drie ‘suspense’ foto’s, gemaakt door studenten van SintLucas. Opvallend was dat de meeste inzenders kozen voor de foto van de koelkast. Volgens de jury voldeed Leo Le Large het meest aan de opdracht. Zijn inzending lijkt qua stijl op een krantenartikel met een pakkende kop. Het verhaal is spannend en meeslepend. De opbouw is goed. Het taalgebruik is prima; de tekst bevat geen taalfouten. Verrassend is dat Le Large zijn inzending heeft gepresenteerd in de vorm van twee krantenartikelen, waarbij het eerste artikel een ‘cliffhanger’ bevat, wat maakt dat je nieuwsgierig bent naar het vervolg. In het tweede artikel weet de schrijver de ontknoping tot het laatst te bewaren.
Nieuwsgierig geworden naar het verhaal? Het verschijnt in augustus in de Brabantsedag Krant en op de website van de Brabantsedag.

Laat wat van je horen

*