18 januari 2019

IVN-wandeling “Op de grote stille heide”

schapen grazen op de heide (c) margot van den boer

schapen grazen op de heide
(c) margot van den boer

HEEZE – LEENDE – Het is een mooi beeld, die grote stille heide met de herder die eenzaam ronddwaalt. Maar zo is het lang niet altijd. Op onze Strabrechtse heide is het vaak een drukte van jewelste. En terecht, het is een gebied van ongekende schoonheid. Geen wonder dat de publiekswandeling van IVN Heeze-Leende hier op zondag 18 februari opnieuw naar toe gaat. Want het gaat nooit vervelen, die heideveldjes, vennetjes, stuifduinen.

 

De heide, ook in de winter mooi (c) margot van den boer

De heide, ook in de winter mooi                             (c) margot van den boer

Het is een wijds landschap, met zo ver als het oog reikt struik- en dopheide. De Strabrechtse heide is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Nederland. Maar er is meer te zien! In het gebied zijn ook een aantal mooie vennen te vinden. Zo is er het Beuven, het grootste ven van Nederland, en er groeien bijzondere planten zoals het waterlepeltje en de vleesetende zonnedauw.
De natuurgidsen van IVN Heeze-Leende nemen u graag op sleeptouw en vertellen over alles wat er leeft en groeit. Tijdens de wandeling komt ook de historie van “Strabrecht” aan bod. Want dat verhaal van die grote stille heide dat klopte niet altijd, ook vroeger niet.
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan het einde van de Rul in Heeze (Natuurpoort De Plaetse). Deelname gratis.

Laat wat van je horen

*