3 juni 2020

Informatieavond orgaandonatie en transplantatie voor docenten regio Eindhoven

Donor wiseIedereen krijgt vroeg of laat met orgaandonatie te maken. Iedereen?  Ja, iedereen. Want wie 18 jaar wordt krijgt persoonlijk een brief thuis met de vraag ‘Wil je donor worden?’, Ja of Nee. Wat weten uw leerlingen (of kinderen) eigenlijk over het doneren van organen, en wat vinden ze ervan? Kunnen zij hierover een weloverwogen  keuze maken? De Nederlandse Transplantatie Stichting beantwoordt deze vragen tijdens de speciale docentenavond over orgaandonatie op donderdag 23 mei 2013  in Eindhoven. Docenten van het primair,  voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen zich aanmelden voor deze informatieavond en ontdekken hoe dit soms lastige onderwerp in de les te bespreken. Deelnemers ontvangen kosteloos het nieuwste lesmateriaal.

Programma docentenavond orgaandonatie Eindhoven

Tijdens de informatieavond doen docenten meer kennis op over orgaandonatie. Maken zij kennis met lesmateriaal dat aansluit op hun vakgebied. Gaan zij in gesprek met Frank van der Sande, als medisch professional werkzaam in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. En luisteren zij naar het persoonlijke verhaal van Marleen Kornet, die zelf een donorlever ontving ziet de nieuwe lever als een cadeau dat ze heeft gekregen van een onbekende. Tegenwoordig verzorgt zij  gastlessen over orgaandonatie op scholen.

Gratis lesmateriaal voor deelnemers

De Nederlandse Transplantatie Stichting heeft een leerlijn over orgaandonatie ontwikkeld voor jongeren van 10 tot en met 20 jaar. Deze leerlijn bestaat uit drie lesmodules: donordenkers.nl voor het basisonderwijs; donorwise.nl voor het voortgezet onderwijs en xtralife.nl sluit aan op het middelbaar beroepsonderwijs.  Dit lesmateriaal is neutraal en informatief en sluit aan op de belevingswereld van jongeren. Hiermee gaan docenten eenvoudig en goed voorbereid in gesprek met hun leerlingen. Want een gesprek over orgaandonatie met leeftijdsgenoten en de juiste informatie helpt jongeren bij het nemen van een besluit over donor worden.

Reactie Lieke, docent VO: “Wanneer leerlingen stilstaan bij het onderwerp en een goed onderbouwde mening kunnen vormen over orgaandonatie, dan heb ik mijn lesdoel bereikt.”

Aanmelden
Tijd en plaats: 23 mei 2013, 19 uur, Scholengemeenschap Augustinianum, Van Wassenhovestraat 26, Eindhoven. Aanmelden voor deze docentenavond via info@transplantatiestichting.nl o.v.v. docentenavond Eindhoven, uw naam, de naam van uw school en het aantal deelnemers. Of kijk bij de evenementen op www.facebook.com/jaofnee. Meer informatie over het lesmateriaal: Nederlandse Transplantatie Stichting.

Laat wat van je horen

*