5 juni 2020

In de Schoenendoos

leo-en-jos-400pxHEEZE – Vrijdag 8 juni staat er weer muziek op het programma.

Leo de Kruis is al bijna 50 jaar actief als muzikant. Lang deed hij dat in verschillende bands, maar sinds 3 jaar treedt hij op als solist met zijn eigen Nederlandse liederen waarbij hij zichzelf op gitaar begeleidt. De teksten gaan over allerlei zaken die voor het publiek vaak heel herkenbaar zijn. De onderwerpen kunnen Leo boeien, ontroeren of soms zelfs irriteren, maar zelfs in de laatste gevallen lukt het hem om alles vanuit een originele invalshoek te bekijken waardoor vaak de humor nooit ver weg is.
Jos Koning is een zeer getalenteerd, gedreven en veelzijdig musicus. Hij wordt omschreven als de vitale nestor van de Nederlandse folk- en popviolisten. Daarnaast is hij is de drijvende kracht achter een aantal muziekgroepen die 17e en 18e eeuwse muziek spelen, maar ook in klezmer, barok, jazz en zelfs rock voelt hij zich meer dan thuis. Jos speelde in de loop der jaren mee op meer dan 50 cd’s en lp’s.

Jos en Leo vormen samen met een percussionist en een bassist de band Vaste Gasten. Deze groep bracht in mei dit jaar een eerste cd uit met de naam Buitenbeentjes. Tijdens het optreden in de Schoenendoos zullen Leo en Jos ook veel nummers van deze cd spelen.
Bekijk alvast de video van ‘Chaussee Deformée’ (over slechte wegen in Wallonië)

Inloop vanaf 19:30 met gratis koffie/ thee. Start: 20:00. Entree: €10,-.
Graag reserveren via schoenendoospost@gmail.com
Meer info en muziek op https://www.leodekruis.nl/

Laat wat van je horen

*