22 januari 2021

Ik wil nergens anders

astridhuis exposite schaapskooi 190914-64 (14)

Foto’s hangen in de schaapskooi

HEEZE – Afgelopen vrijdag opende de expositie : Ik wil nergens anders. In een unieke locatie: de schaapskooi aan de Plaetse in Heeze. Wat is er te zien? In 2013 is Zorginstelling Kempenhaeghe uit Heeze gestart met een dagbestedingsproject op de Strabrechtse Heide. Fotograaf Astrid Huis heeft zes deelnemers van het project bijna een jaar lang gevolgd. Met dit thema is ze eind mei 2014 afgestudeerd aan de Fotoacademie. Elke dinsdag ging ze naar het project en niet alleen dat er foto’s van de mannen gemaakt werd, de mannen keken uit naar de komst van Astrid. Ze groeiden in hun vertrouwen en welzijn. Ze waren niet alleen de werkers van het project, maar ook de mannen die bezoek kregen van Astrid.

Astrid Huis tussen de mannen

Astrid Huis tussen de mannen

Vanuit haar achtergrond als planoloog is ze gefascineerd door het effect van de omgeving op de mens en andersom. Het rustgevende effect dat deze prachtige omgeving op de deelnemers heeft, is duidelijk zichtbaar in haar boek “Ik wil nergens anders”. Naar aanleiding van dit boek wordt in de schaapskooi van de Strabrechtse Heide een foto expositie ingericht.

De opening van de expositie vindt plaats op 19 september.
De expositie is door de week alleen toegankelijk op de volgende dagen:
maandag 22, woensdag 24, dinsdag 30 september, dinsdag 7 oktober en donderdag 16 oktober steeds van 10.30 – 11.30 uur. Dinsdag 4 en dinsdag 11 november van 14.00 – 15.00 uur.
Astrid Huis geeft een rondleiding in de Schaapskooi. De schaapskooi is gelegen aan de Plaetse 71 te Heeze. Indien mogelijk zal ook één van de geportretteerden zijn verhaal vertellen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het boek is voor €20,- te koop bij het Heidecafe. Lektura en via www.photoqbookshop.nl of www.astridhuis.com.

Laat wat van je horen

*