30 november 2020

Heeze wint van koploper

logo_rksvheezeHEEZE – RKSV Heeze wint verdiend bij Eerselse koploper.
In de eerste helft ging het spel op en neer. Beide teams kregen kansen. Na 15 minuten leek de thuisploeg een veldoverwicht te krijgen. Tien minuten later waren het de gasten die aandrongen en leken te gaan scoren. Toch stonden beide verdedigingen goed en werd de rust bereikt met de brilstand: 0-0.

In het tweede bedrijf kwam Heeze steeds nadrukkelijker aan de bal. Maar het duurde tot de 62e minuut aleer dit in stand tot uitdrukking werd gebracht. Rens van de Kerkhof bracht van links de bal voor het Eerselse doel. Hij leek door iedereen te worden gemist. Maar de kleinste man van het veld, Bart Beelen, kon bij de tweede paal de bal nog net in het vijandige doel koppen en de niet onverdiende voorsprong op het scorebord brengen: 0-1.
Toen moest de thuisclub een tandje bijzetten om een dragelijker stand te realiseren. De Heezer verdediging, met doelman Vincent Janssen als belangrijkst sta-in-de-weg, hield echter stand. En tegen het einde kregen de bezoekers nog enkele dotten van kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde niet en dus bleef er hoop voor EFC.
Toen de goed leidende scheidsrechter na een redelijk lange blessuretijd de wedstrijd affloot kon Heeze juichen. Drie punten meepakken uit Eersel. Dat was al een tijdje niet gebeurd. En er kon niets op worden afgedingt.
Voor Heeze en de competitie was het in ieder geval goed.

 

EFC 1 – RKSV Heeze 1 0-1

Scoreverloop:
62e minuut Bart Beelen 0-1

Laat wat van je horen

*