30 november 2020

Heeze start goed na de winterstop

logo_rksvheezeHEEZE – De gasten van NWC uit Asten begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Dat leidde tot enkele kleine kansen, maar niet tot doelpunten.
Langzaam nam Heeze het initiatief over. Hoewel zij enkele goede kansen kregen, werden deze niet verzilverd. En zo was het bij de rust nog steeds 0-0.

Na de thee hetzelfde beeld. NWC begon fanatiek, maar dat duurde niet zo lang. In de zevende minuut na de rust kon de thuisploeg de score openen. Een verre inworp door Gijs Moerenhout van rechts werd door Ad Snoeijen goed doorgekopt en belandde bij Ivo Moerenhout, die wel raad wist met de geboden kans en de bal tegen de touwen schoot: 1-0.
Heeze kon er niet snel een vervolg aan geven. Dus hield NWC moed. Enkele kansen die ze creëerden werden echter niet benut of door de Heezer doelman om zeep geholpen. Aan de andere kant stond de Astense doelman ook zijn mannetje. Enkele ‘zekere’ kansen worden door hem goed gepareerd. Tot de 84e minuut. Ad Snoeijen stuurde Ivo Moerenhout diep. Deze ging op de doelman af met een verdediger in zijn nek. Zijn schot werd in eerste instantie gekeerd, maar in de rebound bracht hij de 2-0 op het scorebord. De wedstrijd leek gespeeld. In de 89e minuut kreeg NWC een strafschop toegewezen na enig duw- en trekwerk binnen de zestien. Tom van Bussel gaf de Heezer doelman geen kans: 2-1.
Even kregen de bezoekers nog hoop op meer, maar de resterende tijd was te kort. De drie punten bleven in Heeze.
Dat er later gezegd werd dat het onbegrijpelijk was dat NWC zo laag stond gezien het vertoonde spel leverde voor hen echter niets op. En Heeze blijft goed in de grote middenmoot meedoen en hoeft voorlopig niet naar onderen te kijken.

RKSV Heeze 1 – NWC 1 2-1

Scoreverloop:
52e minuut 1-0 Ivo Moerenhout
84e minuut 2-0 Ivo Moerenhout
89e minuut 2-1 Tom van Bussel (strafschop)

Inmiddels werd bekend dat Heeze op dinsdag 20 februari 2018 tegen v.v. WNC uit Waardenburg moet bekeren. Een pittige tegenstander uit de eerste klasse.

Laat wat van je horen

*