4 juli 2020

Corrie en Jan Vincent zijn weer thuis na voettocht van 1500 kilometer

Weer thuis in Heeze

Weer thuis in Heeze (foto HLS Nu)

Heeze – Vanmorgen, 14 mei 2013,  kwamen Corrie en Jan Vincent terug van hun 1500 kilometer lange voettocht naar Polen. Na twee maanden lopen hadden ze hun reisdoel de Zwarte Madonna in Czᶒstochowa bereikt.
De eerste dag thuis is nog een beetje wennen. Het is vreemd, het is opeens over. Hun hoofden zitten vol met belevenissen. “We hebben zoveel meegemaakt. Je moet weten, het was nog winter. Soms liepen we door de sneeuw. Dan spraken de mensen ons aan en wilden ze weten wie we waren, wat ons reisdoel was. We kregen geregeld spontane giften. Dat maakte nog de meeste indruk, die spontaniteit, niet zozeer de hoogte van het bedrag, maar zo’n hartverwarmende reactie.
Op een dag kwam een man ons gehaast achterna op de fiets. Hij reed ons voorbij en na een tijdje kwam hij weer achterop. Was ie bij zijn moeder geweest en bij haar moesten we op de koffie komen. Arme mensen die dan het laatste stukje chocolade voor je uit de kast halen.

door storm en sneeuw

Door sneeuw, wind en regen, niets hield jullie tegen (foto HLS Nu)

Wat we ook zagen was dat sommige dorpsgemeenschappen zo sterk waren: iedereen gaf je wat, de een na de ander.”
Nu Jan en Corrie weer thuis zijn, is het tijd om naar het projectplan te gaan kijken en het huis in India, waar het allemaal om te doen is, te gaan bouwen. De eerste fase van dat plan komt nu in zicht.
Lees verder over het project van Jan en Corrie Vincent

Laat wat van je horen

*