3 juni 2020

Café Brein: ‘Prikkelverwerking’

REGIO – Maandag 13 november organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).
Dit keer wordt er gesproken over de prikkelverwerking na NAH.

Wanneer je getroffen bent door niet aangeboren hersenletsel kun je last hebben van een verstoorde prikkelverwerking. Prikkels als geluiden, geuren, kleuren of gedachten kunnen veel harder binnen komen. Geluiden hoor je harder en je kunt je niet afsluiten voor drukte in de omgeving. Al deze prikkels kosten je veel energie.
Bezoek, verjaardagen, etentjes zijn vaak uitdagingen of onmogelijkheden. Mensen die door elkaar heen praten, een tikkende klok, geroezemoes, achtergrondmuziek, verschillende kleuren of geuren zijn prikkels waar je last van kunt hebben.
Deze avond zal een logopediste uitleg geven wat een logopediste kan betekenen in het omgaan met prikkels die invloed hebben op communicatie en geluiden.

Gastspreker is Mariëlle Reijbroek logopediste GGZ Oost Brabant afdeling NAH.
Mariëlle zal haar ervaringen delen als logopediste en tips geven om te gaan met prikkels voor de getroffene en de omgeving van de getroffene.

Café Brein
Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein Helmond.

Locatie
Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uurplaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Lunchroom de Keyser T 0492 590609

Laat wat van je horen

*