17 juni 2019

Burgemeester Verhoeven schrijft om onrecht te bestrijden

HEEZE – 10 december is de dag van de mensenrechten. Over de hele wereld schrijven honderdduizenden mensen brieven voor mensen die onrecht is aangedaan, gemarteld of bedreigd worden. In Heeze-Leende doet burgemeester Paul Verhoeven mee aan deze Write for Rights actie van Amnesty International om brieven te schrijven.

Vanuit de Wereldwinkel in Heeze schrijft Verhoeven een brief aan de parlementsvoorzitter van Kirgizië om een einde te maken aan discriminatie van mensen met een handicap. “Ik schrijf voor Gulzar Duishenova uit Kirgizië. Zij zet zich ervoor in dat vrouwen met een handicap gelijkwaardige toegang krijgen tot gezondheidszorg, werk en voorzieningen die ze nodig hebben.”

In 2002 werd Gulzar aangereden door een dronken automobilist. Sindsdien kan ze niet meer lopen. Al snel ervaarde ze dat je op ernstige problemen stuit als je in Kirgizië vrouw bent én gehandicapt. Dus besloot Gulzar tegen de ongelijke behandeling van mensen, en in het bijzonder vrouwen, met een handicap te strijden.

Write for Rights
Zelf een brief schrijven of ondertekenen? Dit kan in de Wereldwinkel in Heeze tot en met zaterdag 15 december 17.00 uur of online. Meer informatie over Amnesty’s Write for Rights schrijfacties? Kijk op www.amnesty.nl/write-for-rights-2018.

Laat wat van je horen

*