7 december 2019

Bronst van het ree begonnen

Op dit moment is de bronstperiode van het ree begonnen. Dan maakt de reebok korte hese blafjes die buiten te horen zijn. Met name in de schemering langs bosranden kan men reeën goed zien. Verder kunnen veegsporen aan bomen, vraatsporen, keutels en hoefafdrukken gevonden worden.
Het ree heeft in de zomer een zandgele tot roodbruine vacht die in de herfst langer wordt en verkleurt tot grijsbruin. Het ree is een cultuurvolger en past zich gemakkelijk aan cultuurlandschap aan. In Nederland komt de ree vrijwel overal voor, in het westen iets minder dan in het oosten. Op Ameland en Terschelling is de ree geïntroduceerd.

Ree (foto: Maaike Plomp)

(foto: Maaike Plomp)

De paartijd, ook wel bronsttijd genoemd, valt in juli en augustus. Voor de paring snuffelt een bok aan de geit en rent in rondjes achter haar aan. Eind december, na een verlengde draagtijd, komt het embryo tot ontwikkeling.
De Zoogdiervereniging heeft Zoogdiergezien.nl ontwikkeld om op een zo laagdrempelig mogelijke manier waarnemingen van algemene zoogdiersoorten te kunnen doorgeven. Een e-mail adres is voldoende om uw waarnemingen door te kunnen geven.
Bron: Natuurberichten

Laat wat van je horen

*