8 augustus 2020

Bewoners Kempenhaeghe hebben verhuisdozen uitgepakt

Woonzorgunits Kempenhaeghe

Woonzorgunits Kempenhaeghe

Officiële opening buitenhuis Emmastraat Asten

Op zaterdag 11 januari wordt het nieuwe buitenhuis Emmastraat in Asten geopend. Negen cliënten van Kempenhaeghe hebben de verhuisdozen uitgepakt en hun nieuwe woonzorgunits samen met hun familie en begeleiders ingericht. Zij verwachten dat de nieuwe manier van wonen centraal in Asten voor een verrijking zal zorgen. De eerste contacten met de buren zijn inmiddels gelegd.

In de nieuwe woonvorm staat de eigen regie van de bewoner zoveel mogelijk centraal. Kempenhaeghe streeft naar een supportorganisatie: (ver)zorg(ing) rondom de epilepsie is een klein deel van het leven, een leven waar ook huisvesting, werk, vriendschappen, activiteiten, relaties, winkelen, hobby’s en dergelijke deel van zijn. Bij het vaststellen van de vorm en inhoud van de professionele ondersteuning is afstemming nodig tussen de persoon (en zijn netwerk) en de professionals. Dit vraagt deskundigheid en vaardigheden met betrekking tot ‘samen werken met de bewoner’, om competenties van bewoners te vergroten.
De Emmastraat in Asten is een multifunctioneel gebouw met commerciële ruimten op de begane grond en daarboven tien woonzorgunits. Kempenhaeghe huurt de woonzorgunits van Woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Laat wat van je horen

*