28 februari 2020

Al 100 huizen in Heeze aangesloten opglasvezel

Het kan niemand ontgaan: in veel straten van Heeze zijn mannen in oranje kleding met oranje kabels in de weer. Heeze krijgt glasvezel.
Deze week zijn ten oosten van het spoor in Heeze bij 100 huizen de eerste huisaansluitingen op glasvezel gerealiseerd. Over enkele weken hebben deze huizen ook daadwerkelijk internet, telefoon en televisie via de glasvezel. Ook ten westen van het spoor is gestart met het schouwen van de huizen. Hiermee is een nieuwe fase in de aanleg van HSLnet begonnen.

Ten oosten van het spoor zijn alle huizen voorzien van glasvezel tot aan het huis. Bij een aantal huizen is de glasvezel al in de meterkast aangesloten. Over een paar weken zal een installateur het modem activeren en de diensten internet, telefoon en televisie werkend afleveren.

De komende maanden worden alle huisaansluitingen in Heeze oost gerealiseerd. Er is dan niet meteen werkend internet, telefoon en televisie. Dat komt na enkele weken. Zodra het modem in huis is geïnstalleerd, levert de monteur een informatiepakket af over de overstapservice, het nut van goede bekabeling in huis en hoe de activatie in zijn werk gaat.

Ten westen van het spoor
Deze week is Spitters BV gestart met het schouwen van de huizen. Zij brengen per huis in zicht waar de glasvezel door de tuin geboord moet worden en op welke plek voor de gevel de kabel moet liggen. Komende woensdag begint Spitters met de eerste tuinboringen en in de week van 8 juli zullen de graafwerkzaamheden starten om ook ten westen van het spoor Heeze van glasvezel te voorzien.

Informatiemarkt op 12 juni
Voor alle geïnteresseerden organiseert Coöperatie HSLnet op woensdag 12 juni een informatiemarkt over het aanlegproces en de glasvezelaansluiting in huis. Tijdens deze doorlopende informatiemarkt van 15.30 tot 21.00 uur, zal om 16.00 uur en om 19.30 uur een presentatie van Coöperatie HSLnet plaatsvinden. Ook is het mogelijk om tijdens de informatiemarkt alsnog lid te worden van HSLnet. De markt vindt plaats in Basisschool Merlebos in Heeze.

Werkende diensten
En dat het straks allemaal werkt, wordt natuurlijk getest. Op maandag 3 juni krijgt het HSLnet informatiecentrum in Heeze als eerste de huisaansluiting met zelfs meteen al werkende diensten. De winkel gebruikt vanaf volgende week internet via glasvezel, belt via glasvezel en kijkt televisie via glasvezel. Ook in ’t Perron in Heeze komt op termijn een demonstratie-aansluiting op glasvezel. Zo kan iedereen alvast zien en ervaren wat de mogelijkheden van glasvezel zijn.

Laat wat van je horen

*