17 juni 2019

Adriaan vertelt vanuit Colombia wordt beperkter

Adriaan: “Het is al weer 8 jaar geleden dat mijn stukjes die ik wekelijks schrijf ook werden gepubliceerd in de Middenstandsbelangen. Daar was ik mee overeen gekomen dat ik met enige frequentie een oproep voor hulp aan de mensen hier zou plaatsen.

Nu is er echter een nieuwe redactie en die heeft als filosofie dat ze geen oproepen tot hulp met rekeningnummers willen plaatsen. Ik schrijf echter niet voor mezelf maar voor de kinderen hier. Daarom heb ik aangegeven dat ik stop met schrijven voor hun blad.

Dat heeft ook wel een aantal voordelen. Ik ben niet meer verplicht om een column van 375 woorden te schrijven. Ik ben niet meer verplicht om op een vast tijdstip een column te schrijven en ik kan nu schrijven als ik echt iets te vertellen heb.

Maar het heeft ook wel nadelen. De oproepen in het verleden hebben altijd een bijdrage geleverd in de realisatie van de vele verbeteringen die we in al die jaren hebben gerealiseerd. Ik ben er nog een van de oude stempel die niet is meegegaan in de nieuwe ontwikkelingen op communicatie gebied. We hebben een Facebook pagina maar gebruiken hem eigenlijk te weinig. We gaan volgend jaar wel met een blog beginnen maar dat zal voor een groot gedeelte ingevuld gaan worden door de leerkrachten en de kinderen.

Daarom een oproep aan jullie om met ideeën te komen hoe we voldoende mensen kunnen bereiken die willen en kunnen helpen. We werken nu eenmaal in een land met heel veel problemen. Problemen die we heel dikwijls met heel weinig middelen op kunnen lossen. Maar die middelen moeten er wel zijn. Ik ben nog steeds 100% overtuigd dat ik het mooiste klotewerk heb wat er bestaat. Iedere keer weer loop ik tegen heel veel ellende aan. Ellende waarbij ik denk, dat zou niemand mogen overkomen. Maar heel dikwijls kunnen we met de hulp vanuit Nederland heel veel hulp bieden. We zouden heel graag nog veel meer problemen op willen lossen en we hopen dat jullie daar ons bij willen en kunnen helpen. Daarom, graag jullie ideeën hoe we meer mensen in Nederland zouden kunnen bereiken. De mensen hier zullen jullie eeuwig dankbaar zijn. adriaanvdvelden@hotmail.com .”

Laat wat van je horen

*