13 juli 2020

Adriaan vertelt vanuit Colombia: uitstellen

Uitstellen

“De gemiddelde Nederlander wil steeds meer dingen uitstellen. Ze hebben elke keer meer moeite om het nakomen van afspraken, aangegane verplichtingen en zichzelf opgelegde verplichtingen. Ik las ook dat een van de mogelijke oplossingen het maken van een goede planning is.

Mensen leggen zich steeds meer druk op en raken regelmatig in de stress. Dit kwam een paar weken geleden tegen op internet. Ik kan me er het een en ander bij voorstellen omdat ik het grootste gedeelte van mijn leven er zelf genoeg tegen aan gelopen heb. Gelukkig heb ik het wel altijd leuk gevonden. Ik schrijf dit omdat ik volgens mij een veel betere oplossing heb. De perfecte oplossing zelfs. Gewoon een jaar hier komen wonen. Ik woon nu lang genoeg hier om dit met zeer stellige zekerheid te kunnen zeggen. Hier mag je zoveel afspraken maken als je wil. Je mag je agenda vol schrijven. Je mag iedereen uitnodigen. Je mag alles beloven aan wie je ook maar wil. Je kan folders uitgeven hier waarin je gouden bergen beloofd. Je kan hier medicijnen verkopen die alle ziektes acuut doen genezen.

Niemand en dan ook helemaal niemand maakt zich druk over wat dan ook. Ik heb me er al lang geleden bij neer gelegd dat een afspraak hier compleet voor niets is. Of het nu met bekenden is of met het ziekenhuis dat maakt geen verschil. Mijn vrouw is nu al 4 keer naar het ziekenhuis gegaan voor een uitslag van een onderzoek maar is geen enkele keer terug gekomen met die uitslag. Het enige wat ze er van zegt is, dat de uitslag nog niet binnen was en dat ze volgende week terug moet komen. Ik heb het al lang geleden afgeleerd om een afspraak te maken met mijn bank hier. Die persoon is zeer waarschijnlijk op een andere afspraak. Gewoon kijken of deze aanwezig is, als je in de buurt bent, werkt veel beter. Ik vraag niet eens meer aan mijn vrouw, moeten wij niet naar de buren. Zij en de buren hebben niet in de gaten dat ze dat afgesproken hadden. Een planning of agenda heb ik hier nog nooit gezien. Wij en de rest van de bewoners zitten al meer dan een jaar te wachten op een schilder die zijn werk niet goed gedaan heeft en dit moet komen corrigeren. Hij komt maar wanneer dat is een verrassing. Je raakt hier je giftige stoffen wel kwijt. Je hoeft hier nooit in therapie voor wat dan ook. Je past je eigen aan en dan is het leven geweldig hier. Je doet alles wanneer het jou uitkomt. Morgen is er namelijk weer een dag en die gaat ook weer voorbij.”

Laat wat van je horen

*