29 mei 2020

Adriaan vertelt vanuit Colombia: meisjes

Adriaan: “Meisjes

Toen de kinderen het huis uitgeplaatst werden zijn ze vertrokken met alleen de kleren die ze aanhadden. Nu hebben ze wel wat kleren in hun ouderlijk huis maar ik heb weinig behoefte om de confrontatie aan te gaan met de moeder. [ de stiefvader is nog voortvluchtig. ] Ze is indiaanse en ik ga het risico niet lopen dat ze me wil scalperen. Ik heb nog wel weinig over om te scalperen maar wat ik heb daar ben ik zuinig op. Zelfs de politie wil er niet heen gaan.
Zonder gekkigheid, het is wel compleet haar eigen schuld dat haar kinderen uit huis gehaald zijn. Hier is veel te veel huishoudelijk geweld en daar zijn vrijwel altijd de kinderen en vrouwen de dupe van.

We zijn trots dat we een school hebben waar geweld vrijwel is uitgebannen. We handteren strenge regels en die worden nageleefd. Daar hebben we wel een jaar of vier aan moeten werken. Maar nu hebben we een omgeving waar de kinderen veilig zijn en met liefde worden onderwezen. Daarom deed het zo zeer dat twee leerlingen van onze school zoiets moeten ondergaan. Gelukkig zijn ze niet seksueel misbruikt. We hebben ze inmiddels bezocht. Dat is nog niet eenvoudig omdat het opvangadres geheim is en dat je er alleen op afspraak naar toe kan. We hadden nog wat geld in de pot zitten en daarvan hebben we kleren, ondergoed, schoenen en nog een hele rits spullen meer gekocht. Het deed ons goed dat ze gelukkig zijn. Ze slapen voor het eerst van hun leven in een stenen huis. Ze slapen ook voor het eerst in een eigen bed. Ze hebben drie keer per dag te eten en dat hebben ze volgens mij ook nog maar zelden meegemaakt. De tijdelijke ouder is al geadopteerd als moeder ook al zullen ze daar niet lang blijven. Ze gaven alle twee meteen aan dat ze nooit meer terug willen naar hun biologische moeder. Ze leven nu onder een streng regiem. De hele dag is voor hen ingedeeld en dat doet ze goed. Het viel me ook op dat ze niet wisten wat tandpasta is. Dus die tubes zullen wel snel leeg zijn. Ik had thuis al voorgesteld om ze te adopteren maar dat werd niet met veel enthousiasme ontvangen. Mijn vrouw is bang voor de bagage die ze helaas al meegekregen hebben. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen ze terecht bij hun oma. De biologische moeder heeft nog een zoontje thuis en als ze niet laat zien dat ze voor hem kan zorgen, zal deze ook uit huis geplaatst worden. Laten we hopen dat er een paar ogen zijn open gegaan in het dorp. Dat misbruik en verwaarlozing van kinderen niet geaccepteerd wordt.”

Laat wat van je horen

*