4 juli 2020

A capella op Kasteel Geldrop

Men2B treedt voor u op

Men2B treedt voor u op

GELDROP – Op zaterdag 16 januari organiseert Kasteel Geldrop in samenwerking met barbershopkwartet Unlimited een a capella-avond in de Trouwzaal en Oostvleugel van Kasteel Geldrop. Zes topkwartetten uit Nederland zingen die avond, uiteraard zonder instrumentale begeleiding, tussen 20.30 en 22.00 uur. Plaatsen kosten € 12 en kunnen gereserveerd worden via www.kasteelgeldrop.nl

De deelnemende zes kwartetten zingen oorspronkelijk een barbershoprepertoire. Dat is een Amerikaanse muziekstroming waarbij een vaste vierstemmige verdeling bestaat van bass, bariton, lead en tenor. Ook bij vrouwenkwartetten wordt deze verdeling toegepast. 1 maal per twee jaar vindt in Nederland een conventie plaats, georganiseerd door Holland Harmony, waar de kwartetten in een wedstrijdvorm “tegen elkaar” zingen.

De deelnemende kwartetten zijn Dutch Blend, Mood (beide dameskwartetten), 3 1/2 Men (mixed) en Gentlemens’ Agreement, Men2B, en Unlimited Barbershop (herenkwartetten). Tijdens de laatste conventie in Koningshof te Veldhoven heeft Dutch Blend de eerste prijs behaald bij de dames. Men2B en Unlimited Barbershop respectievelijk de tweede en derde plaats bij de heren.

Op de a capella-avond op het kasteel wordt niet alleen barbershop gezongen maar ook andere meestemmig repertoire. Elk kwartet zingt drie nummers. Voor de pauze worden dus negen nummers gezongen en na de pauze nog eens negen nummers. Aangezien de capaciteit van de ruimtes beperkt is, zijn twee zalen beschikbaar voor plaatsen. Tijdens de pauze wisselen de kwartetten van ruimte. Traditiegetrouw is na het optreden de after glow, waar alle kwartetten spontaan in diverse ruimtes nazingen (vaak ook samen).

Laat wat van je horen

*